Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 12 януари 2009 г.

ГЕОЩРИХ ЩЕ СЪДИ ЗА ТВЪРДЕНИЯ ЗА ВРЪЗКА С ДПС

12 януари 2009, 14:11

ОБЩЕСТВО

София, България

„Смятаме да заведем съдебни искове срещу всеки, който умишлено свързва обединение „Геощрих” с ДПС, за уронване на престижа и причиняване на огромни морални и материални щети.” Това заяви доц. д-р Славейко Господинов, декан на Геодезическия факултет при УАСГ, управител на „Геотехинженеринг” и член на екипа на Гражданско обединение „Гео Щрих”. Изявлението е по повод твърдения, че обединението, което изработва бъдещия ОУП на Бургас, било част от обръча фирми на политическата партия.
Според доц. Господинов това са абсолютно недоказуеми, неверни и голословни думи. Зад тях стоят лични интереси. „Цитира се името на съдружника ми Николай Вълканов, като своеволно и тенденциозно се визират негови „интерпретирани” бизнес отношения”, заявява доц. Господинов. Според него целта е да се дискредитира участието на „Геотехинженеринг” в проекта за плана на Бургас, от засегнати лица и групи. Още повече, че Вълканов официално e заявявал в медиите, че няма и не бил имал бизнес с лидера на ДПС Ахмед Доган.
”Геотехинжинеринг” ООД, в което Никокай Вълканов е съдружник в авторитетна компания, която е далеч от всякакви партии, или техните „обръчи” и „политически лобита”. Второ - ако все пак има намесени лобистки интереси, те са точно зад подобни твърдения и зад подобни публикации и тези, които ги разпространяват. Няма възможност да спечелите публичен и открит конкурс, ако нямате необходимите качества! Вероятно сме нарушили един порочен 30 г. монопол в Бургас.”, недвусмислено заявяват от „Геощрих”. Екипът е отворен за всякакви дебати, дискусии и конструктивни диалози, които наистина касаят високоотговорната задача да се изработи проекта за бъдещето развитие на града. Нещо, което досега е нямало, но е жизнено необходимо на всички жители на Бургас.
„Не може да се пише, или заявява просто нещо, което някой си казал, чул, или смятал, без да се подкрепи с нито един неопровержим документ, снимка, както и да не се потърси за мнение засегнатата страна. Това противоречи на всякакви критерии и правила за истинска журналистика в целия цивилизован свят, към който и нашата страна има претенциите да принадлежи.” е официалната позиция на „ГО Геощрих”. /БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2