Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 12 януари 2009 г.

Новините-от и за Турция-12.01.09 г.

Photobucket

Турската полиция е открила в Анкара таен склад с оръжия

12 януари 2009 | 22:38 | Агенция "Фокус"

Анкара. Турската полиция тази вечер е открила в Анкара още един таен склад с оръжия в рамките на разследването по делото „Ергенекон”, обвиняемите по което са заподозрени в подготвянето на преврат, предаде телевизия Си Ен Ен Тюрк. Според информацията на медията, в двора на къща в близост до гробище е открит оръжеен арсенал. В земята са били укрити около 30 бойни и повече от 10 светлинни и димни гранати, около 800 патрона за автомат G-3 и взривни вещества.

Почивката в Турция вече стана скъпа, пише ”Сънди таймс”

12 януари 2009 | 19:42 | Агенция "Фокус"

Лондон/Анкара. Лондон/Анкара. Британският вестник “Сънди таймс” пише, че почивката в Турция вече е станала скъпа, информира турският всекидневник “Сабах”. В публикацията в “Сънди таймс” се опровергават твърденията, че на фона на спада на британската лира спрямо еврото почивката за британците в страни от еврозоната е станала скъпа и че в други страни, като Турция и Египет, това е много по-евтино. Публикацията е озаглавена “Бум на цените за почивка в Турция” и се цитират данни, че средно цените за една семейна почивка в Турция са нараснали с 18%, а по-специално цените на туроператорите в курорта Бодрум са се увеличили с 40,4%, а в курорта Даламан – с 27%.

Първи “официални контакти” на Турция с Масуд Барзани

12 януари 2009 | 19:37 | Агенция "Фокус"

Ербил/Анкара. Специалният представител на Турция за Ирак Мурат Йозчелик проведе серия срещи в края на седмицата в северноиракските градове Ербил и Сюлеймание с представители на автономното кюрдско самоуправление в Северен Ирак, съобщи турският вестник “Заман”. Йозчелик е разговарял с лидера на Демократичната партия на Кюрдистан и президент на кюрдския автономен район Масуд Барзани и с генералния секретар на Патриотичния съюз на Кюрдистан с лидер президента на Ирак Джалал Талабани – Косрет Ресул.
Срещата Йозчелик-Барзани се е състояла на 10 януари и носи характеристиките на “първата официална среща” в град Ербил. Местни източници посочват, че преди това Йозчелик също е разговарял с Барзани в Ербил. Прави впечатление, че срещата Йозчелик-Барзани се състоя в навечерието на официалното посещение в района на иракския премиер Нури ал Малики, пише вестникът.

Агенция “Фокус” припомня:

Повече от една година Анкара извършва забележими промени в политиката си по отношение на Ирак и развива дипломатическите си контакти с всички групи на иракското общество. Посещението през март миналата година на президента на Ирак Джалал Талабани в Анкара се приема като повратна точка в този процес. Първият официален контакт на турски представител с лидера на местното кюрдско самоуправление в Северен Ирак Масуд Барзани беше осъществен в Багдад през октомври 2008 г.

Организацията ТЮРКСОЙ отбелязва 15-та си годишнина

12 януари 2009 | 18:34 | Агенция "Фокус"

Анкара. Организацията ТЮРКСОЙ, която е еквивалентът на ЮНЕСКО в страните, говорещи тюркски езици, отбелязва 15-та годишнина от своето създаване, съобщи електронното издание на турския вестник “Сабах”. Домакин на честванията ще бъде Анкара. В периода 16-17 януари турската столица ще посрещне звездите на културата и изкуството от тюркоезичния свят в концертния салон Билкент. Очаква се да присъстват министрите, подписали споразумението за учредяване на ТЮРКСОЙ през 1993 г., както и държавни ръководители от тюркоезичните държави. Ще бъдат организирани и отделни концерти в университетите Хаджътепе и Гази.

Рязко е спаднало използването на производствените мощности в Турция

12 януари 2009 | 18:12 | Агенция "Фокус"

Анкара. Използваемостта на производствените мощности в промишлеността е спаднала силно през декември м.г. - с 16,4% в сравнение с декември 2007 г. и е била на нивото от 64,7%, съобщава електронното издание на турския вестник “Хюриет”. Този шоков спад е под влияние и на Курбан байрама и с него е отбелязано най-ниското ниво в историята, пише изданието. През декември 2007 г. използваемостта на производствените мощности е била 81,1%, а през октомври и ноември 2008 г. – съответно 76,7% и 72,9%, за да падне на 64,7% през декември 2008 г.

В турските училища ще бъде почетена паметта на загиналите палестински деца
12 януари 2009 | 15:21 | Агенция "Фокус"
Анкара. Министърът на националното образование на Турция Хюсеин Челик е изпратил окръжни указания до всички училища в страната да бъде почетена паметта на загиналите палестински деца с едноминутно мълчание, съобщи електронното издание на вестник “Хюриет”. В указанията се посочва, че в резултат на продължаващите 17 дни нападения на Израел в Газа са загинали стотици палестинци и се указва да бъде почетена с едноминутно мълчание по-специално паметта на загиналите деца и ученици. Това ще стане на 13 януари в 11.00 часа.

33 привърженици на ПКК са задържани в пет провинции в Турция
12 януари 2009 | 14:57 | Агенция "Фокус"
Мерсин. 33 души, сред които две жени, са били задържани в пет провинции в Турция при операция срещу Кюрдската работническа партия /ПКК/, пише турският вестник „Хюриет”. Валията на Мерсин Хюсеин Аксой и директорът на полицията Сюлейман Екизер заявиха на пресконференция, че полицията е организирала операция за разкриване дейността на ПКК с център Мерсин и съпътстващи операции в Адана, Диарбекир, Истанбул и Шърнак. Задържаните са участвали в отвличания, скандирали са лозунги в полза на ПКК на демонстрации и митинги, организирали са нападения с коктейли „Молотов” срещу коли и сгради, пренасяли са оръжие на членове на организацията и са събирали пари за нея. При обиските по време на операциите са иззети кредитни карти, 51 мобилни телефона, 108 СД, 6 камери, фотоапарати, 5 компютри и други вещи, както и документи на организацията.
След задържането си привържениците на ПКК в Мерсин, Адана, Диарбекир, Истанбул и Шърнак са били предадени на съда, пише вестникът.

“Сабах”: Русия отложи изпълнението на тристранното споразумение за природния газ
12 януари 2009 | 14:36 | Агенция "Фокус"
Москва/Анкара.Президентът на Русия Дмитрий Медведев даде указания на правителството да не се прилага постигнатото споразумение за разполагане на наблюдатели в Украйна, които да контролират доставките на природен газ за Европа, пише турският вестник “Сабах”. Медведев посочва, че в текста на споразумението е включен написан на ръка текст, който го прави невалидно. Агенция Ройтерс посочва, че в декларацията, която предизвика новата криза, Украйна твърди, че не е присвоявала преминаващия от Русия природен газ и че няма неплатени задължения към руската фирма “Газпром”.
Европейската комисия се намеси и оповести, че Украйна е приела да се подпише ново споразумение, в което тя да се откаже от допълнителното условие, което Русия не иска да фигурира в споразумението за транзитиране на природен газ за Европа.
Преди два дни беше оповестено, че е постигнато тристранно споразумение между ЕС, Русия и Украйна за доставките на прореден газ за Европа, посочва турският всекидневник.

Анадолска агенция: Целта на Турция в износа е да се запазят съществуващите пазари
12 януари 2009 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Анкара. Държавният министър Кюршад Тюзмен заяви, че основната цел в износа на Турция е да се запазят съществуващите пазари, съобщи Анадолската агенция. Министърът отбеляза, че ако я успее да направи това, през 2010-2011 г. и след това страната ще успее да получи много по-добри резултати в областта на износа. За увеличаването на износа Турция ще даде тежест на двустранните споразумения, на пазарите в съседните страни и ще се постарае да отговори на търсенето на турски износ, заплащан в местна валута. За целта са планирани и посещения на турски износители в съседните страни и страни от региона. От 20 до 23 януари голяма турска бизнес делегация ще посети Египет, а от 26 до 29 януари ще бъде в Иран.

Си Ен Ен Тюрк: Български затворници заведоха дело срещу Министерството на правосъдието за условията в затворите
12 януари 2009 | 14:18 | Агенция "Фокус"
София/Анкара. Затворници, излежаващи присъди в затвори в България, заведоха дело срещу Министерството на правосъдието за това, че условията, при които излежават присъдите си не отговарят на исканията им, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Си Ен Ен Тюрк, който се позовава на българския вестник „24 часа”, пише, че според твърденията на затворниците не им били давани копринени чаршафи, нямали сауна в затворите и условия за масаж. Те са поискали още подобряване на качеството на медицинските услуги и храната, посочва телевизията.

Истанбулският прокурор отхвърли твърденията за разследване срещу прокурорите по делото „Ергенекон”
12 януари 2009 | 13:57 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Главният прокурор на Републиканската прокуратура в Истанбул Айкут Дженгиз Енгин се срещна изненадващо с министъра на правосъдието Мехмет Али Шахин, пише турският вестник „Милиет”. Енгин отхвърли твърденията за разпит от страна на министъра, а посочи, че това е рутинна среща. По думите му срещата му с министъра няма връзка с делото „Ергенекон” и няма никаква информация за започнало разследване срещу прокурорите, които водят разследването по това дело.

Висшият учебен съвет обсъжда програма за изучаване на кюрдски език в турски университети
12 януари 2009 | 13:36 | Агенция "Фокус"
Анкара. След стартирането на канал на кюрдски език по турската национална телевизия ТРТ се премахват забраните и за изучаване на кюрдски език в университетите, пише турският вестник „Радикал”. Председателят на Висшия учебен съвет проф. Юсуф Зия Йозджан заяви, че съществуват пречки за изучаване на кюрдски език в университетите, но с времето те ще се преодолеят и в университетите, даващи добра езикова подготовка, ще бъде въведено изучаването на кюрдски език. Той посочи, че стартирането на тази дейност не е лесно, тъй като специалистите в областта на кюрдския език и литература с докторски степени не са никак много. Проф. Йозджан посочи, че им е предложена помощ и от френския институт по кюрдология в Париж и могат да се възползват от специалистите там. Като най-подходящи и имащи готовност да въведат програма за изучаване на кюрдски език, са филологическите факултети на Анкарския университет и Истанбулския университет.

„Заман”: Газовата криза в България се превърна в скандал
12 януари 2009 | 11:52 | Агенция "Фокус"
София/Анкара. Газовата криза в България, която се породи със спирането от страна на Русия на природния газ през Украйна, се превърна в скандал, пише турският вестник „Заман”. Стана ясно, че въпреки подписаното споразумение между българския президент Георги Първанов и украинския президент Виктор Юшченко Украйна да предостави газ от своите резерви, този газ не може да стигне до България. Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров каза, че между Украйна и България няма подходящ газопровод, по който да се подава този газ. Той посочи, че газопроводът през Румъния, който минава през румънския град Исакча, може да тръгне с най-малко 25 милиона кубически метра газ дневно, а Украйна няма такива резерви. По думите на министър Димитров българската газова мрежа не е свързана и с вътрешната румънска мрежа, за да може да получава газ по този път. Турският вестник коментира, че след надеждите за решаване на проблема с доставките на газ със споразумението между Първанов и Юшченко, новината за техническата невъзможност за това е породила шок сред българските граждани.

Разкритите оръжейни депа по делото „Ергенекон” може да са скритото оръжие на Турция, каза бивш министър
12 януари 2009 | 11:26 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турция може да има депа със скрито оръжие и това може да са разкритите оръжейни хранилища по делото „Ергенекон” в Гьолбашъ, Сивас и Истанбул, заяви бившият министър на правосъдието Хикмет Сами Тюрк, пише турският вестник „Хюриет”. Бившият турски правосъден министър изрази съжаление, че дешифрирането на тяхното местонахождение може да се окаже напразна дейност, вредяща на държавата. Тюрк посочи, че всяка държава има скрито оръжие за случаи на евентуална война и тяхното местонахождение е известно само на единици висши служители. Бившият министър коментира намирането на скици с хранилища на оръжие у един от бившите шефове на разузнаването и директор на отдела за специалните части като евентуална вероятност, че това са тайните оръжия на Турция, пише вестникът .

„Заман”: Министърът на външните работи на Турция Али Бабаджан пристига на посещение в Косово
12 януари 2009 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Анкара/Прищина. Министърът на външните работи на Турция Али Бабаджан пристига днес на двудневно посещение в Косово, пише турският вестник „Заман”. Визитата на Бабаджан ще започне в 19 часа косовско време. Официалната програма на турския външен министър ще започне във вторник със среща с председателя на Демократичната партия на турците в Косово и министър на околната среда и териториалното планиране Махир Ягджълар. Турският външен министър ще се срещне с косовския си колега Искендер Хюсейни, с президента Фатмир Сейдиу, премиера Хашим Тачи и председателя на парламента Якуп Красничи. Бабаджан ще произнесе реч пред депутатите в косовския парламент, след което ще участва в откриването на турско-косовски бизнес форум. В рамките на визитата той ще има среща и с представителя на ЕС за Косово Питър Фейт, след което ще посети град Призрен, където живее значително турско малцинство и ще се срещне с представители на турското дружество за култура и изкуство в града. След приключване на визитата си в Косово Али Бабаджан ще направи еднодневно посещение в Босна и Херцеговина, пише вестникът.

„Дюня”: Оръжие и хранителни провизии, принадлежащи на ПКК, са заловени в Югоизточна Турция
12 януари 2009 | 10:33 | Агенция "Фокус"
Шърнак. Голямо количество оръжие, хранителни провизии и други необходими средства за живот, принадлежащи на терористичната организация Кюрдска работническа партия /ПКК/, са били заловени при претърсване на планинските части в провинциите Шърнак и Диарбекир, Югоизточна Турция, пише турският вестник „Дюня”. Според информация в интернет сайта на Генералния щаб на Турция за резултатите от борбата срещу тероризма при операция по претърсване на планинските части на околия Хани, провинция Диарбекир, в 6 пещери, ползвани от членовете на ПКК са открити хранителни провизии и други неща, необходими за живот.
При претърсването в околия Силопи , провинция Шърнак, са заловени 4 автомата „Калашников” и 52 патрона за тях. Пак в планинска местност на провинция Шърнак са били открити и 2 броя миномети /RPG-7/ и 538 различни видове патрони, укрити от терористите между клоните и в пещери скривалища, пише вестникът.

„Сабах”: Двама генерали от запаса, задържани по делото „Ергенекон”, бяха освободени
12 януари 2009 | 10:10 | Агенция "Фокус"
Анкара. Двамата задържани по делото „Ергенекон” генерали от запаса Ердал Шенел и Кемал Явуз и бившият председател на Висшия учебен съвет проф. Кемал Гюрюз бяха освободени вчера, пише турският вестник „Сабах”. За 16 от задържаните при последната вълна е разпоредена мярка за неотклонение. Сред тях е и проф. Ялчън Кючюк. На свобода са пуснати и други 11 задържани миналата седмица, пише вестникът.

Събират данни за имоти на бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия

От днес у нас желаещите граждани ще могат да получават информация за имотите на българите бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия.

Предоставянето на сведения е във връзка с изготвянето на база-данни за тези имоти, съобщи БНР.

Справката може да бъде предоставена лично в сградата на Държавната агенция „Архиви" в София, на ул. „Московска" 5 или по кореспондентски път чрез подаване на заявление по образец, придружено с удостоверение за наследници или пълномощно.

Справка в базата данни се извършва в деня на подаването на заявлението.
-----
Турски печат: Задържан по делото „Ергенекон” висш разузнавач направи шокиращи разкрития
12 януари 2009 | 09:32 | Агенция "Фокус"
Анкара. Новите разкрития след поредната вълна от арести по делото „Ергенекон” и показанията на един от ключовите задържани Ибрахим Шахин са основна тема в турските вестници днес. Вестник „Хюриет” се спира на изявленията на задържани по делото офицери за нелегалните хранилища с оръжие, открити в домове на членове на организацията. Вестникът цитира Коркут Екен, полковник от запаса и бивш служител на Националната разузнавателна организация и специалните части, че това не са изчезналите оръжия при скандала „Сусурлук”. Последните са изнесени навън и са на сигурно място. Той посочва, че му е непонятно как един „специалист” като бившият генерал от Националната разузнавателна организация Ибрахим Шахин оставя скицата с оръжията в дома си. Същият вестник пише, че показанията на задържания по делото бивш шеф на отдел в Националната разузнавателна организация и ръководител на специалните части Ибрахим Шахин са били шокиращи. Той посочва, че е получил нареждане за назначение в новосъздаденото съветничество за борба срещу тероризма от корпусен генерал Бекир Кальонджу и заповед от него да подготви 300 души специално обучени лица до 30-годишна възраст. Шахин посочва, че докато е бил на служба, е изпълнявал мисията да се бори срещу Кюрдската работническа партия /ПКК/. След напускането на службата, тъй като не е бил доволен от посоката, по която се развива държавата, е изложил позициите си в книга. По думите му в нея е изложил позицията, че ПКК е създадена и работи в полза на арменците. Според информацията, която е придобил той, в редиците на Партията на демократичното общество е имало 520 арменци. Шахин заявява, че няма връзка със скиците на хранилища за оръжие и плановете за покушения, открити в дома му при обиска.
Вестник „Радикал” се спира на думите на премиера Ердоган към опозиционния лидер Дениз Байкал във връзка с позицията му по делото срещу организация „Ергенекон”. Ердоган изтъква, че в периодите, когато е пренебрегната демокрацията и правото е изолирано, турският народ е плащал тежък данък и от разкриването на тези процеси сега се страхуват онези, които са участвали в тях. Премиерът попита Байкал от тъмните връзки, които ще излязат наяве ли се страхува.
Вестник „Милиет” също представя шокиращите показания на задържания разузнавач Ибрахим Шахин, който посочва, че само е събирал информация, а не се е занимавал с подготовка на покушения и укриване на оръжие. Той заявява, че е уведомил службите за готвеното нападение на ПКК срещу граничния пункт Актютюн през миналата година, при което загинаха много войници, но те не са взели мерки.
Вестник „Сабах” обръща внимание на задълбочаването на собственото разследване на Генералния щаб по дейността на висшите офицери – действащи и от запаса във връзка с делото „Ергенекон”.

Делегацията на МВФ е на посещение в Турция
12 януари 2009 | 08:51 | Агенция "Фокус"
Анкара. Продължават официалните срещи и контакти на делегацията на МВФ, водена от завеждащия турската секция на фонда Рачел ван Елка, съобщават медиите. От страна на Турция преговорите се водят от държавния министър Мехмет Шимшек. Делегацията на МВФ ще проведе консултации в министерството на финансите, Централната банка, Съветничеството по държавната хазна и други централни турски финансови институции. След приключване на официалните контакти в Анкара делегацията на фонда ще има срещи с представители на банковия и на реалния сектор в Истанбул.
По време на разговорите се уточняват параметрите на ново стенд бай споразумение с Турция, което най-вероятно ще бъде с продължителност 1,5-2 години.

„Заман”: Али Бабаджан предаде поста си на „главен преговарящ с ЕС” на Егемен Багъш
12 януари 2009 | 08:18 | Агенция "Фокус"
Анкара. Министърът на външните работи на Турция Али Бабаджан официално предаде поста си на „главен преговарящ с ЕС” на заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Егемен Багъш, пише турският вестник „Заман”. На церемония в Генералния секретариат на ЕС Егемен Багъш официално пое функцията на новия главен преговарящ с ЕС, след решение на лидера на Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ Реджеп Тайип Ердоган. Бабаджан пожела успехи на своя приемник и изрази увереност, че той ще изпълнява с голяма упоритост и способност новата си мисия.
От своя страна Багъш посочи, че поемането на преговорния процес с ЕС е голяма отговорност и със съвместната дейност с Министерството на външните работи ще отведат страната най-скоро към ЕС, пише вестникът.

„Заман”: Турският премиер осъди Израел за пренебрегване на резолюцията на ООН
12 януари 2009 | 07:58 | Агенция "Фокус"
Анкара. Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган осъди остро Израел, който не се съобразява с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, пише турският вестник „Заман”. Ердоган коментира кървавия конфликт в Ивицата Газа при представянето на специална церемония на кандидатите на Партията на справедливостта и развитието за местните избори. Пред присъстващите той подчерта, че решенията на ООН са обвързващи за страните. „Ако и Турция направи обратното на това, което е решено в ООН по повод нейни действия, моделът за това ще бъде Израел”, каза турският премиер. Турският премиер разкритикува международната общност, че не предприема сериозни действия за спиране на проливането на кръв въпреки кървавите гледки, които вижда по телевизионните канали. По думите му тя все още не е заела единна позиция и гледа убийствата като на кино. Той заяви, че ООН трябва да санкционира Израел, както това е предвидено в правилника на световната организация, пише вестникът.
---
Гръцки печат: Напрежение в Егейско море, САЩ въоръжават Израел през гръцко пристанище
12 януари 2009 | 09:08 | Агенция "Фокус"
Атина. Напрежението в Егейско море е сред водещите теми за гръцките вестници днес. В последните дни се наблюдава засилена активност на турската армия в района на Егейско море. Според Атина гръцкото въздушно пространство е било многократно нарушавано от турски изтребители. Гръцкото правителство вече е протестирало пред НАТО и ЕС срещу провокациите на Анкара в региона. Според анализатори действията на Турция имат връзка с вътрешнополитически проблеми в страната. “Адезмевтос типос” посочва, че днес се свиква Правителственият съвет по външна политика и отбрана (КИСЕА), на който проблемът ще бъде обсъден. “Елевтерос типос” пише, че днес в района започва голямо турско учение. Според изданието тази седмица ще е “гореща”, тъй като Анкара вади самолети, фрегати и подводници, за да участват в учение, обхващащо района от остров Лимнос до Родос.
“Та неа” обръща внимание на друг проблем - кръвопролитията в Ивицата Газа. Изданието пише, че американците транспортират оръжие за Израел през гръцко пристанище. От гръцкото външно министерство са отрекли информацията. Вестникът обаче публикува документи, които оборват твърденията на правителството.
Вестниците спират вниманието си и на предизвикателствата пред новия състав на гръцкото правителство.

Действията на Турция в Егейско море ще бъдат обсъдени на извънредната среща в Атина
12 януари 2009 | 08:49 | Агенция "Фокус"
Атина. Действията на Турция в района на Егейско море ще бъдат обсъдени на извънредната среща на гръцкия премиер Костас Караманлис с министрите на външните работи Дора Бакояни и на отбраната Евангелос Меймаракис, съобщава радио “Скай” . Гръцкото правителство вече е протестирало пред НАТО и ЕС срещу провокациите на Анкара в региона. Според анализатори действията на Турция имат връзка с вътрешнополитически проблеми в страната.
По-късно днес ще заседава и Правителствения съвет по външна политика и отбрана (КИСЕА).

Агенция “Фокус” припомня, че в последните дни се наблюдава засилена активност на турската армия в района на Егейско море. Според Атина гръцкото въздушно пространство е било многократно нарушавано от турски изтребители.

GOOD MORNING--TURKEY PRESS SCAN ON JAN 12
These are some of the major headlines and their summaries in the Turkish press on Jan. 12, 2009. Hurriyet Daily News Online does not verify these stories and does not vouch for their accuracy.
GOOD MORNING--TURKEY PRESS SCAN ON JAN 12

HURRIYET
--"STATE CALLED ME OUT THREE MONTHS AGO"
Ibrahim Sahin, former chief of the special forces who was detained under the Ergenekon probe, said that two high-ranking commanders called him out after State Minister and Deputy Prime Minister Cemil Cicek said that a new formation would be established for Turkey's fight against terrorism some three months ago. "Metin Pasha from the General Staff and 7th Army Corp Commander Gen. Bekir Kalyoncu told me that I would be the undersecretary of the new formation and asked me to make preparations. They also told me to prepare a list of 300 people to work with," Sahin said during his interrogation.

-- "DON'T SEARCH IN VAIN"
Korkut Eken, a former member of the National Intelligence Agency (MIT), said that the weapons which were unearthed in Ankara's Golbasi town under the Ergenekon probe were not the weapons brought from Israel to assassinate Abdullah Ocalan, head of the PKK terrorist organization.

-- COSTNER IN TURKEY
Prominent actor and director Kevin Costner has come to Turkey to act in a commercial for the Turkish Airlines (THY). Academy Award-winning director said that he had not flown with the airline before.

Hurriyet
Портал Турция-новините

ArrowPhotobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2