Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 10 януари 2009 г.

Световни медии искат достъп до Газа

Световни медии искат достъп до Газа
17:09

По инициатива на организацията "Репортери без граници", около 60 международни медии настояха пред израелските власти да се възстанови достъпът на журналисти в ивицата Газа, съобщи организацията за защита на свободата на печата, цитирана от Франс прес.
Предвид мащаба на военните операции, както и международния отзвук, който те предизвикват, смятаме затварянето на ивицата Газа за медиите за неприемливо и опасно, се казва в призива на световната неправителствена организация. Участниците в инициативата посочват, че за тях е неразбираем фактът, че Израел пречи намедиите да отразяват по независим начин събития, които засягат толкова много хора. Има само едно решение - да се осигури на кореспондентите достъп до ивицата Газа възможно най-бързо и при нужните мерки за сигурност, посочват още медиите.

Сред подписалите призива на "Репортери без граници" са германските "Шпигел" и "Щерн", испанските "Мундо" и "Паис", американските "Ей Би Си нюз", "Си Би Ес нюз" и Си Ен Ен, френските "Фигаро", "Нувел обсерватьор" и Ер Те Ел, британските "Скай нюз" и "Гардиън", швейцарският вестник "Тан" и катарската телевизия "Ал Джазира".

Израелският върховен съд нареди преди няколко дни на правителството да разреши достъп на чуждестранни кореспонденти в ивицата Газа. Само осем кореспонденти са упълномощени да предават от Газа от началото на войната на 27 декември, уточнява АФП. /БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2