Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 11 януари 2009 г.

Спешно послание на Севастийския митрополит Аталлах Ханна

Спешно послание на Севастийския митрополит Аталлах Ханна, Архиепископ на Източноправославната църква на Ерусалим до главите на всички християнски църкви в света

Анализи и коментари
Написано от Аталлах Ханна
Събота, 10 Януари 2009 21:24


Негово Високопреосвещенство Севастийският митрополит Теодосиус Аталлах Ханна, Архиепископ на Източноправославната църква на Ерусалим, е отправил спешно послание до главите на всички християнски църкви в света с призив да осъдят агресията срещу Газа и да изразят съпричастността си с бедстващото палестинско население там, както и да използват всички средства, с които разполагат, за прекратяване на агресията и блокадата.

В посланието на Негово Високопреосвещенство се казва: Блокадата на Газа и варварската агресия срещу нея доведе до неописуема хуманитарна катастрофа. Агресията взема на прицел всички синове на народа, без да прави разлика между християни или мюсюлмани, между джамии и църкви, а да не говорим за обстрела на домовете на гражданското население и обществените сгради.

За съжаление мнозина световни лидери си запушиха ушите и си затвориха очите и устата пред ставащото. Буди съжаление също, че някои световни лидери се обявиха в подкрепа на тези варварски военни действия, а някои дори оправдават извършваното от окупатора.

И тук идва ролята на църквата – да работи за пробуждане на човешката съвест и в подкрепа на угнетените наши братя в Палестина като цяло и в Газа в частност. Църквата разполага с голяма морална и духовна мощ и е в състояние да изиграе важна роля, за да се променят много от слабите и малодушните позиции на този свят.

Работете с цялата си решимост и твърдост за прекратяване на това клане, чиито жертви – загинали и ранени – са вече хиляди. И нека гласът на Църквата да заклейми и отхвърли действията на Израел срещу нашия народ. Не оставяйте този народ да умира сам от глад, мизерия и нищета и над него да се изсипват най-модерни снаряди и боеприпаси, които изпепеляват и сухото, и зеленото.


Център за близкоизточни изследвания

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2