Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 14 януари 2009 г.

Ройтерс: Протестът в София се превърна в метеж

14:33

Десетки протестиращи в българската столица влязоха в стълкновение с полицията, след като антиправителственият протест прерасна в метеж, съобщава Ройтерс.

До сблъсици се стигна по време на мирния протест пред сградата на парламента, където повече от 2000 души, включително студенти, фермери и еколози се бяха събрали, за да кажат, че им е писнало от живота в най-бедната и най-корумпирана държава членка на ЕС, допълва Ройтерс. Агенцията отбелязва, че проучвания на общественото мнение показват, че 70% от 7,6-милионното население на България иска правителството да подаде оставка, а 75% не одобряват работата на парламента заради липсата на напредък в борбата с корупцията.
Ройтерс припомня, че миналата година в доклад на Трансперънси интернешънъл България е посочена като най-корумпираната страна в ЕС, като изпреварва по този показател съседна Румъния. Агенция Франс прес също отразява протеста, като съобщава, че се е стигнало до сблъсъци между протестиращи и полицаи, при които има пострадали. /БГНЕС
------
Ройтерс: Безредици по време на антиправителствен протест в България

14 януари 2009 | 14:18 | Агенция "Фокус"

София. Сблъсъци между протестиращи и полиция избухнаха в българската столица София, след като по време на антиправителствена демонстрация се стигна до безредици, предаде агенция Ройтерс.
До проявите на насилие се стигна по време на мирен протест пред парламента, в който се включиха около 2000 души, сред които студенти, фермери и еколози. Протестиращите настояха правителството, начело със социалистите, да подаде оставка заради неуспеха си да се справи с корупцията и организираната престъпност, както и да разреши икономическите проблеми, възникнали заради глобалната криза. Някои от демонстрантите скандираха „Оставка” и „Мафия”.
Десетки демонстранти започнаха да хвърлят снежни топки и бутилки срещу сградата на парламента и нападнаха полицаите около час след началото на протеста. Има пострадали при сблъсъците. Няколко души са арестувани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2