Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 28 януари 2009 г.

В парламента не е внасяно мое журналистическо разследване за "огромно количество ислямски пари,присвоено от Доган

Вестник "Атака" излъга! 27 януари 2009 г.

ЛЮБА МАНОЛОВА

Натисни за увеличаване Тези дни докато правех справка в интернет и се натъкнах на публикация от в. "Атака", подписана с "Екип на "Атака". В публикацията от 20 октомври 2008 г., със заглавие "От екзекуциите на Раданов и Емин печелят Петков и Доган", с изумление прочетох една лъжа:
"А, кой знае дали върху ДПС има само една разработка. (Още през 1993 г. в парламента бе внесено журналистическо разследване на Люба Манолова за огромно количество ислямски пари, присвоено от Доган и скътано в банка в Италия. То също бе заметено.)"
В парламента не е внасяно мое журналистическо разследване за "огромно количество ислямски пари, присвоено от Доган и скътано в банка в Италия", защото подобно разследване аз не съм правила, нито подписвала като автор.

Вярно е, че в българския парламент са внасяни много мои публикации за разследвания, отнасящи се до политици. В така наречената Комисия за борба с корупцията, която се оглавяваше от депутата от БСП Анна Караиванова. В тази Комисия бях поканена с писмо от депутатите, за да разясня някои мои публикации.
По-късно в годините, в Народното събрание е била направена и Комисия, която е умувала върху изнесените пари от задгранични дружества, и тази Комисия е работила върху моята книга "Външният дълг и 10 ноември в документи и факти". За това научих от депутата Лъчезар Тошев.
През 1993 година мое разследване за изнесени ислямски пари не е излизало никъде. При разследванията си, винаги се позовавам на документи или свидетелски твърдения, записани на касетофона ми. Темата, за която съобщава в. "Атака" действително звучи сериозно, но ако е писано по нея, то не е било от мен!
Линк към статията
екзекуцията на Емин
е била консултирана с турските служби?
А, кой знае дали върху ДПС има само една разработка. (Още през 1993 г. в парламента бе внесено журналистическо разследване на Люба Манолова за огромно количество ислямски пари, присвоено от Доган и скътано в банка в Италия. То също бе заметено.) Показателна е репликата на Иван Костов "Станишев може буквално да съсипе ДПС и Доган, разполагайки с тези данни..."

Настоявам вестникът да се извини на същата страница, на която са публикували лъжата за мен, ако претендират за професионално отношение към професията на журналиста!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2