Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 23 ноември 2008 г.

Бурен вятър потопи док в Истанбул

Бурята отнася и покрива на болница

събота, 22 ноември 2008

Истанбул

Силният вятър в Истанбул е потопил плаващия док в квартал Каракьой, откъдето общинските катамарани осъществяват връзката през Босфора между този и други истанбулски квартали,
предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Вятърът първо е откъснал едната от 16-те водни цистерни, които осигуряват баланса на плаващия док със салон за пътници от 1200 кв. м. Впоследствие щети били нанесени и на други цистерни, а стоманените въжета, придържащи дока за сушата, се откъснали и целият док потънал под водата.

Заради силния вятър Истанбулската община отмени курсовете на т.нар. "морски автобуси", свързващи азиатската и европейската част на града, както и някои острови с континенталната част, съобщи СиЕнЕн-Тюрк. Вятърът, със скорост 50-80 километра в час е свалил и част от покрива на болница в истанбулския квартал Таксим.

Днес и утре Истанбул ще бъде под влиянието на силни валежи, като утре в града се очаква да вали мокър сняг, прогнозират метеоролозите. Центърът за управление на бедствията към истанбулското валийство предупреди съответните институции в града да вземат необходимите мерки за преодоляване на евентуални негативни последствия от очакваните бури, порои и рязко понижаване на температурата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2