Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 10 август 2010 г.

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ТУРСКАТА ОБЩИНА КАРТАЛ НА МЕВЛИД В БАШЕВО





Кметът на Община Ардино Ресми Мурад и 20-членна делегация от община Картал в Истанбул, включваща общински съветници и представители на Балканското сдружение за култура и сътрудничество „Картал” участваха в събота на традиционния мевлид за здраве и берекет в ардинското село Башево.

Посещението на турската група беше в рамките на опознавателна им визита в Ардино във връзка с предстоящото побратимяване на двете общини.

Турската делегация бе водена от зам.-кметовете на Община Картал Фуген Мави и Орхан Испектер и председателят на Балканското сдружение за култура и сътрудничество в Картал Низаметтин Юмуртаджъ.


В религиозното събитие присъстваха над 1500 души от околните райони и изселници. Местни майстори приготвиха 19 казана кешкек – варено жито с месо, за да нагостят всички, уважили обичая.

Това, което остана се раздаде на хората за вкъщи.

Разходите бяха поети от изселническите сдружения „Халлалълар” в Бурса, Истанбул и Измир, местните жители на селото, а бизнесменът от Истанбул Ерол Хаджъоглу беше закупил жертвеното животно за курбан.


Турската група остана с много добри впечетления от красотата на селото, чистия въздух, хората и направиха много снимки за спомен.

Кметът на Башево Мюрен Сали и гостите си размениха подаръци - като символ на приятелство и сътрудничество.


Гюнер ШУКРИ


Kircaali haber / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2