Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 16 януари 2010 г.

İstanbul'da şölen başladı


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin resmi açılış töreni başladı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı.

Törenlerin ana adresi Haliç Kongre Merkezi. Ayrıca 7 farkıl noktada etkinlikler düzenleniyor. Oldukça renkli geçen etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

YEDİ TEPELİ KENTTE YEDİ KUTLAMA

Avrupa Kültür Başkenti Ajansının, İstanbul'un “yedi tepeli” kent olmasından yola çıkarak, yedi noktasında düzenleyeceği etkinliklerle İstanbullular, “2010 Avrupa Kültür Başkenti” unvanını kutlayacak.

Bu akşam düzenlenecek etkinlikler kapsamında Taksim, Kadıköy, Pendik, Sultanahmet, Beylikdüzü ve Bağcılar meydanlarında DJ performansı, dans ve müzik gösterileri, gecenin ilk saatlerinde İstanbullularla buluşacak.

Gecenin sürprizlerinden birisini de Taksim ve Kadıköy'deki özel gösteriler oluşturacak. Bugüne kadar Dubai, İngiltere, Fransa, İspanya ve Brezilya gibi birçok farklı ülkede düzenlenen dev organizasyonlarda gerçekleştirdikleri gösterilerle dünya çapında ün kazanan Fransız Group F tarafından Taksim'de, “Ateş Tiyatrosu”, Kadıköy'de ise “Balon Tiyatrosu” sahnelenecek. Gökyüzünün sahne olarak kullanılacağı her iki gösteri de diğer meydanlardaki ekranlardan izlenebilecek.

/_np/5945/9625945.jpgTaksim'de Tarkan, Kadıköy'de Mor ve Ötesi, Beylikdüzü'nde Nil Karaibrahimgil, Sultanahmet'te Mercan Dede, Pendik'te Kıraç ve Bağcılar'da da Zara konser verecek.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak etkinlikte, Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde “İstanbul Büyüsü” adlı sahne gösterisi düzenlenecek. Gösteride 303 sanatçı sahne alacak.

Şiir, dans, müzik, İstanbul ses ve görüntülerinden oluşan 5 farklı unsurun yer aldığı gösteride, aralarında Sultan Abdülaziz, Mozart, Ahmet Adnan Saygun, Minur Nurettin Selçuk, Orhan Veli Kanık gibi farklı isimler tarafından İstanbul hakkında üretilmiş 24 eser farklı sanatçılar tarafından yorumlanacak.

Aynur, Bekir Ünlüataer, Cüneyt Türel, Dilek Türkan, Fatih Erkoç, Kevork Tavityan, Kubat, MFÖ, Sertab Erener, Yetkin Dikinciler ve Zuhal Olcay farklı performanslar sergileyecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Yarkın Perküsyon Grubu, Devlet Opera Korosu sanatçıları, Çocuk Korosu, Devlet Balesi Dansçıları ve Pulathane Halk Oyunları Grubu da yer alacak.

MÜZELER MESAİDE

Etkinlikler kapsamında, bu akşam birçok müze saat 24.00'e kadar kapılarını açık tutacak. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Ayasofya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi saat 24.00'e kadar gezilebilecek.

Milli Saraylar Daire Başkanlığına bağlı Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Maslak Kasrı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı ve Florya Atatürk Köşkü, Harbiye'deki Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığına bağlı Askeri Müze, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye bağlı Yerebatan Sarnıcı Müzesi, Miniatürk ve Panorama 1453 Müzesi de saat 24.00'e kadar görülebilecek.

Aralarında Rahmi Koç Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi'nin de bulunduğu özel müzeler de kapılarını 24.00'e kadar açık tutacak.

Bugün, ayrıca Şişli'de “Yüzde Yüz Ekolojik Pazarın Geliştirilmesi ve Tüketici Bilinçlendirme Feriköy Ekolojik Pazar” toplantısı yapılacak. Yarın, Yenikapı Mevlevihanesi'nde “Mevlevi Kültürü Anlatımı ve Sema Kültürü” gösterisi, “İst'te Yaşıyor ve Çalışıyor-Antoni Muntadas Çalıştay” Sergisi ise 18 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerce Tophane-i Amire'de görülebilecek.

“Yerel Yönetimler için Kültür Yönetimi Profesyonel Formasyon Programı 2. Dönem” kapasite geliştirme toplantısı 19 Ocakta, “Müzik Nasıl Konuşur” konulu basın toplantısı 20 Ocakta, kent kültürü başlığı altında “Yerel Yönetimler için Kültür Yönetimi Profesyonel Formasyon Programı 2. dönem” kapasite geliştirme toplantısı 21 Ocak'ta yapılacak.

23 Ocak'ta ise “Fotoğraf Geçidi-İstanbul Sanat ve Fotoğraf Seminerleri” 2010 Sanat Üretim Merkezinde, “Europa Nostra Meeting (Bizim Avrupamız-İstanbul 2010) Kentsel Uygulamalar Semineri”, “Yüzde Yüz Ekolojik Pazarın Geliştirilmesi ve Tüketici Bilinçlendirme Feriköy Ekolojik Pazar” etkinliği ise Bomonti Şişli'de gerçekleştirilecek.

TRAFİĞE ÇIKACAKLAR DİKKAT

“İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” etkinliklerinin resmi açılış törenini kapsamında Pendik, Kadıköy, Bağcılar ve Taksim'de akşam saatlerinde bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.

İstanbul Valiliğinden alınan bilgiye göre, Kıraç'ın konser vereceği Pendik'te Yalova iskelesinin karşısındaki Güldeste Caddesi, Mor ve Ötesi'nin konser vereceği Kadıköy'de Gazanfer Özcan Petrol Ofisinden itibaren otoparka doğru olan Albay Faik Sözener Caddesi, Zara'nın konser vereceği Bağcılar'da Ahmet Yesevi Caddesi, Esenler Caddesi'nden meydan istikametine doğru olan yol, Bağcılar Meydanı'ndan Bakırköy istikametine olan yol, Birlik Caddesi'nden meydan istikametine doğru olan yol, Bakırköy Caddesi'nden Bağcılar istikametine olan yolda 17.00-22.30 saatleri arasında araç geçişine izin verilmeyecek.

Tarkan'ın sahne alacağı Taksim'de ise 16.00-22.30 arası, Taksim Meydanı ve bağlantı yollarında trafik akışı kontrollü sağlanacak ve zaman zaman yollar araç trafiğine kapatılacak.

KÜLTÜR BAŞKENTİ'NDE CİNSEL TACİZ ÖNLEMİ

İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin resmi açılış töreninin yapılacağı Taksim, Sultanahmet, Pendik ve Kadıköy meydanlarında güven timleri alarma geçti. Çeşitli kılıklarda meydanlarda bulunacak 250 polis, başta cinsel tacizciler olmak üzere hırsızlık ve yankesicilik suçlarına anında müdahale edecekler. Açılış törenlerinin yapılacağı ve binlerce kişinin katılması beklenen etkinlikler için polis alarma geçti. 2010 yılbaşı gecesinde onlarca tacizciyi suçüstü yakalanan güven timleri de etkinlikler nedeniyle alarma geçti. Konser ve törenlerin yapılacağı meydanlarda kılık değiştirerek çalışacak olan 250 kişilik güven timi yine suçlulara göz açtırmayacak. Yetkililer büyük kalabalığın toplandığı meydanlarda çalışacak güven timlerinin yankesicilik, hırsızlık, kavga gibi konulara anında müdahale ederek suçluları resmi ekiplere teslim edecek. Meydanlarda çalışacak polisler, cinsel taciz olaylarına da müdahale etmeleri için uyarıldı.

http://www.hurriyet.com.tr

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2