Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 27 януари 2009 г.

Кампаня в основата на която стои ДПС

300 работници - вън, ако спре добивът на олово в Кърджали

300 работници ще останат без работа, ако бъде спряно оловното производство в ОЦК-Кърджали. Това каза вчера шефът на “Интертръст” Валентин Захариев в отговор на решението на общинския съвет на Кърджали да поиска от МОСВ спешни мерки за решаване на екологичните проблеми в района.
Захариев не отрече, че заводът замърсява, но посочи, че в момента се провежда кампания срещу него, в основата на която стои ДПС. Доказателство за това било блокирането на намеренията на “Интертръст” за модернизация на цинковото производство. Проектът, който се реализира с кредит от БНП “Париба”, бе стопиран с решение на министър Джевдет Чакъров. Мотивите на министъра обаче били формални, затова е заведен съдебен иск за отмяна на неговото решение. “Интертръст ще подаде жалба и в ЕК. Вероятно ще съдим министерството и за нанесени парични загуби, тъй като по банковия кредит текат лихви.
Той отрече да му е искан подкуп, за да бъде пуснат проектът. В разговор с лидера на ДПС преди години обаче му било казано, че едно друго предприятие (разбра се, че това е “Кремиковци”) ще бъде затворено. Това ми дава основание да мисля, че случаят е подобен, каза Захариев, който бе собственик на металургичния комбинат. труд

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2