Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 26 декември 2008 г.

ТРТ

Успеха на турските ученици

Турски ученици спечелиха 22 медала на международният конкурс по математика за ученици от основните училища в САЩ.

Posted 25.12.2008 14:16:55 UTC

Updated 25.12.2008 14:16:55 UTC
Турски ученици спечелиха 22 медала на международният конкурс по математика за ученици от основните училища в САЩ. Учениците на частно училище в Измир на 3 етапния конкурс проведен с участието на над 15 хиляди ученици от 86 страни спечелиха 5 златни, 11 сребърни и 6 бронзови медала. Ръководителите на училището отбелязаха, че успеха на учениците е гордост за турската нация и че до днес са спечелили 159 медала от името на Турция на международните научни олимпиади.

TRT-World БЪЛГАРСКИ
-
Призив от Топтан към бизснесмените

Председателят на ВНСТ Кьоксал Топтан отправи призив към турските бизнесмени да инвестират в секторите на туризма, енергетиката и инфраструктурата на Албания.


Posted 25.12.2008 13:46:59 UTC

Updated 25.12.2008 13:46:59 UTC
Председателят на ВНСТ Кьоксал Топтан отправи призив към турските бизнесмени да инвестират в секторите на туризма, енергетиката и инфраструктурата на Албания. Кьоксал Топтан продължава официалните си контакти в Албания. В столицата Тирана, Топтан проведе среща с Председателя на Албанския Парламент Жозафина Топали. Топтан и Топали отбелязаха, че Турция и Албания споделят обща гледна точка и че е необходимо отношенията между двете страни да бъдат разгърнати още повече. Топтан каза, че Албания е важна приятелска и братска страна, в която може да се инвестира. Председателят на Албанския Парламент Жозафина Топали на свой ред благодари на Турция за подкрепата й за членството на Албания в НАТО. По-късно Топтан посети турско училище в столицата Тирана. Кьоксал Топтан, който посети в президентската резиденция Албанския Президент Бамир Топи прие Премиера Сали Бериша. По-късно Председателят на ВНСТ Топтан, в посолството на Турция в Тирана се срещна с турските граждани живеещи в Албания.

TRT-World БЪЛГАРСКИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2