Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 26 декември 2008 г.

ДПС

Дал: ДПС е най-чистата партия

Категорично за разваляне на коалицията не може да се говори. Това правителство трябва да изкара мандата си. Сигурно има кръгове в БСП и в другите партии, които не желаят ДПС да разширява влиянието си. Но дали ни атакуват оттам или другаде, това не ни притеснява. Това казва Касим Дал в интервю пред вестник "24 часа".

Според него атаките срещу партията се дължат на факта, че "ДПС от миналия мандат е излязло със 70% пораснало доверие". "Това породи много страхове", казва той. На въпрос дали Ахмед Доган е в депресия както твърди Иван Костов Касим Дал отговаря: Интересно ми е да узная Костов откъде разбира тези неща. Неговите депресии всички ги видяхме. Да не се грижи за нас. Той е убеден, че "от тези битки ДПС ще излезе още по-силно....Но дали ни атакуват оттам /от БСП, бел.ред./или другаде, това не ни притеснява. А и не знам за какви скандали говорим толкова извън онзи трагичен случай. (Смъртта на Ахмед Емин - бел.ред.) При такъв не може да има режисирана реакция, защото не всеки ден преживяваме подобно нещо. Съвсем нормално е да реагираме под напрежение". "Така че има кампания за сатанизиране, за да бъдем изолирани. Пак се върнахме на старата теза от тоталитаризма - абе там има едни скромни хорица, честни и работливи, копат си тютюнеца,но някой им мъти главите. Защото тези хора взеха съдбата си в ръце, а ДПС им даде самочувствие за това", подчертава Касим Дал. Според него "някои хора се самозабравили...Властта понякога откъсва". На въпрос защо се самоуби Емин? Касим дал казва, че "прокуратурата и следствието час по-скоро да кажат". Той смята, че Националната служба за сигурност трябва да отговори на въпроса дали има опасност за живота на Доган. "Сигурно г-н Доган получава информация. Знаете, че има и охрана", казва още той. "Какво значи откъде са парите на ДПС? Ние имаме реална членска маса, получаваме субсидия, отчитаме се редовно....те са чисти и ясни. Ние сме може би единствената партия, при която няма фрапиращи нарушения. Несъстоятелни са тези обвинения. Минаваме малко на ниво селска клюка", казва Дал по повод на твърденията, че ДПС е бизнес-партия. По повод на казаното от Доган, че мечтае за летяща чиния Касим Дал казва следното: Правилно казвате мечтае. Няма ли Ахмед Доган право на мечти...А демонстрирането на богатство не е само в редиците на ДПС. Всеки носи отговорност за себе си и пред избирателите, и пред институциите. Принадлежността към партията не може да е марка за цялата партия".
"Около трагедията с Ахмед Емин се отприщи злоба, каквато нормалното човешко мислене трудно може да си представи. Защото някои се опитаха да правят политика. Не може да казваш, че одобряваш целите на възродителния процес, но не и методите. И да си политик, който дава заявки за управление на страната. Най-лошото е, че никой не реагира. Само президентът и премиерът. Къде са големите демократи? Как да не говорим за подклаждане на етническо напрежение?", казва още той и добавя, че ДПС държи на либералния принцип. "Ние сме равноотдалечени от всички без "Атака". /БГНЕС

София / България

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2