Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 6 януари 2009 г.

TRT-World БЪЛГАРСКИ



Posted 06.01.2009 12:42:24 UTC

Updated 06.01.2009 12:42:24 UTC

Въпреки растящия брой на жертвите, Израел продължава военната си операция в Ивицата Газа. Израелската авиация бомбардира две училища построени от ООН в които са се укривали палестински семейства. Загинали са пет души.

В резултат на огъня открит тази сутрин от израелската военноморска флота са загинали 10 палестинци. Общият брой на палестинците загинали по време на продължаващата от 11 дена насам операция на Израел достигна 560 души.

Трима израелски военнослужещи са загинали и 24 са били ранени в следствие на дружески огън, след като един израелски танк открива по погрешка огън срещу израелски пехотни позиции.

Израелската армия раздели дългата 40 километра Ивица Газа на две зони. Снощи израелските сухопътни подразделения започнаха да развиват настъпление към вътрешните райони на Ивицата Газа. Съобщено бе, че снощи са се водили най-ожесточените от началото на сухопътната израелска операция стълкновения.

Израелски танкове са влезли тази сутрин в град Хан Юнус, приеман за крепостта на Хамас. Съобщава се за силна канонада разнасяща се от града.

Сочи се, че за първи път израелски сили влизат в населено място приемано за крепост на Хамас.

По време на вчерашните стълкновения са загинали най-малко 20 палестински деца.

След дружеския огън на израелски танк причинил смъртта на трима и раняването на 24 военнослужещи, израелската военна операция бе преустановена за кратък срок.ТРТ


-
Саид Джелили идва на посещение в Анкара...

Турция продължава да е арена на усилени дипломатически контакти във връзка с кризата в Ивицата Газа...

Posted 06.01.2009 12:51:08 UTC

Updated 06.01.2009 12:51:08 UTC

Турция продължава да е арена на усилени дипломатически контакти във връзка с кризата в Ивицата Газа.

Генералният секретар на иранския върховен съвет за национална сигурност Саид Джелили ще пристигне утре на посещение в Анкара. Джелили същевременно е и ръководител на иранската делегация в преговорите със западните страни по ядрената криза. Джелили ще бъде приет от президента Абдуллах Гюл и ще предаде на президента посланието на президента на Иран Махмуд Ахмединеджат във връзка с конфликта в Ивицата Газа.ТРТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2