Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 10 януари 2009 г.

Израел иска да унищожи мечтата за независима палестинска държава!

Израел иска да унищожи мечтата за независима палестинска държава!

Дата : 10 Януари 2009 г. 14:44 ч.

Втората цел на офанзивата срещу Газа е израелска вътрешнополитическа цел, свързана с изборите в Израел, посочи посланик Ал Мадбух. Снимка: ЕРА/БГНЕС

Посланикът на Палестина Ахмед ал Мадбух каза на пресконференция, че на палестинската земя има народ - палестинският, който до този момент продължава да се бори и да води съпротивата си срещу окупацията. Според посланика сред целите, които Израел си постави с офанзивата срещу ивицата Газа, е да бъде ликвидирана мечтата за създаване на независима палестинска държава с цялостен суверенитет и жизнеспособна.

Според Ал Мадбух целта е това да бъде постигнато чрез придаване на сектора Газа към Египет, а на останалите от окупираните през 1967 г. арабски територии - към Йордания. По този начин на практика се осъществява израелската мечта да бъде отречено съществуването на палестински народ, заяви посланикът.

Втората цел на офанзивата срещу Газа е израелска вътрешнополитическа цел, свързана с изборите в Израел, посочи посланик Ал Мадбух. Според дипломата винаги, когато в Израел възникнат вътрешнополитически затруднения, проблеми и разногласия, Израел ги решава, като се насочва към поредната война срещу съседите си.

Според посланика, моментът за офанзивата в Газа е избран сега, защото това са последните десетина дни от мандата на американския президент Джордж Буш, по време на чието управление в Близкия изток е имало "поредица от кървави военни конфликти". Израелците решиха да се възползват от тези последни дни на Буш, за да създадат нова политическа реалност, която да наложат на новоизбрания американски президент и неговата администрация, каза палестинският посланик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2