Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 10 януари 2009 г.

Имотната декларация на Доган била вярна

Имотната декларация на Доган била вярна

Сметната палата обяви, че 174 висши държавни служители са представили грешни данни

Илия Вълков

Фотограф: Анелия Николова

Сметната палата е установила несъответствия в имотните декларации на 20 депутати, на трима зам.-министри, на един бивш министър и на 41 съдии. Декларации с невярно съдържание са подали и прокурори, кметове, областни управители и общински съветници. Това съобщи на пресконференция председателят на Сметната палата Валери Димитров.

Сред нарушителите са бившият земеделски министър Нихат Кабил, зам.-министрите на икономиката и енергетиката Валентин Иванов и Нина Радева, както и зам.-министърът на културата Явор Милушев. Председателите на парламентарните групи на НДСВ и БНД - Пламен Моллов и Борислав Ралчев, също са подали имотни декларации с невярно съдържание.

Лидерът на ДСП Ахмед Доган, който през 2008 г. за първи път в имотната си декларация призна, че притежава три имота във варненското село Дръндар, не присъства в списъка на Сметната палата за лицата, представили грешни данни.

Обичайно той изпращаше до одитната институция уведомление, че няма промяна в имотното му състояние. Миналата година лидерът на ДПС беше посочил, че е купил и трите имота с пари от заплата, въпреки че от години е първи в класацията по отсъствие от пленарни заседания и според парламентарния правилник би трябвало да плаща всеки месец глоби за това.

По думите на Валери Димитров е намалял броят на хората с непосочени факти в декларациите, подадени през 2008 г. За сравнение през 2007 г. декларациите с невярно съдържание били 195, а за миналата година - 174, при положение че броят на хората, които трябва да обявяват тези данни, се увеличава е и около 10 500, каза Димитров.

"Все още има нагласа за непознаване на закона и част от декларациите се попълват откровено небрежно. Личи си, че част от декларациите са попълвани от трети лица", коментира председателят на Сметната палата.дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2