На "Курбан байрам" се приготвят различни ястия от месото на жертвеното животно:кавърми,месни ястия,баници с месо.
Ето една рецепта:
Курбан Кавурма (Кавърма "Курбан")
Ето една рецепта:
Курбан Кавурма (Кавърма "Курбан")
1,500 кг тлъсто овнешко месо с кости,1 глава лук,1 лъжица масло,бахар,черен пипер,1/2 лъжица сол
Запържваме ситно нарязания лук в малко мазнина,докато порозовее и добавяме нарязаните късове овнешко месо,след което посоляваме.
Варим на средно силен огън,докато сосът се изпари.
Разбъркваме,след което заливаме месото с гореща вода,която леко да го покрие.
Оставяме да ври още около 1 час,докато отново се изпари сосът и месото започне да се пържи.
Сервираме ястието горещо с гарнитура от пилаф или картофено пюре.
Запържваме ситно нарязания лук в малко мазнина,докато порозовее и добавяме нарязаните късове овнешко месо,след което посоляваме.
Варим на средно силен огън,докато сосът се изпари.
Разбъркваме,след което заливаме месото с гореща вода,която леко да го покрие.
Оставяме да ври още около 1 час,докато отново се изпари сосът и месото започне да се пържи.
Сервираме ястието горещо с гарнитура от пилаф или картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар