Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 1 март 2011 г.

От ЕС очакват да възприеме далновидни и реалистични политики по въпроса за членството на Турция в съюза

ЕРДОГАН РАЗКРИТИКУВА ПОЗИЦИЯТА НА ЕС...

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че от ЕС очакват да възприеме далновидни и реалистични политики по въпроса за членството на Турция в съюза....

Изпратена 01.03.2011 10:48:22 UTC

Обновена 01.03.2011 10:48:22 UTC

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че от ЕС очакват да възприеме далновидни и реалистични политики по въпроса за членството на Турция в съюза.
Той подчерта, че последните събития в света са поставили на преден план опита и значението на Турция и каза, че това се е превърнало в изпълнен със смисъл отговор за средите отнасящи се с предубеждение и съмнение към членството на Турция в ЕС.
Турция участва в тазгодишното изложение на информационните технологии CEBİT в статута на страна партньор.
Премиерът Ердоган откри заедно с канцлера на Германия Ангела Меркел изложението и произнесе слово в което отправи послания изпълнени с дълбок смисъл. Ердоган подчерта, че Турция е бързо развиваща се страна и привлече внимание на нарастващото количество и качество на научно-изследователските дейности водещи се в Турция.
Той каза, че младото и oбразовано население на Турция се възползва пълноценно от съвременните технологии и призова фирмите за информационни технологии да осъществят инвестиции в Турция.
Той разкритикува и средите отнасящи се с предубеждение към членството на Турция в ЕС.
"Ние очакваме от Европа да възприеме реалистични и далновидни дългосрочни политики по въпроса за членството на Турция. Последните събития в света станаха достоен отговор на средите отнасящи се със съмнение към членството на Турция в ЕС"-каза премиерът Ердоган.
Премиерът Ердоган засегна повторно и визовите затруднения изправящи се пред турските граждани пътуващи за Европа и каза, че докато страни като Бразилия и Уругвай, които нямат нищо общо с Европа се възползват от безвизов режим, то Турция е подложена на строг визов режим и това предизвиква дълбоко съжаление.
Канцлерът на Германия Ангела Меркел също засегна визовия проблем. Тя акцентува на проблемите със сигурността като подчерта, че Германия трябва да възприеме по-гъвкава позиция по въпроса.

ТРТ / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2