Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 27 декември 2010 г.

Художничка от Царево участва в Първия международен симпозиум по живопис в турския град Хереке

Художничка от Царево участва в Първия международен симпозиум по живопис в турския град Хереке

27 декември 2010

Царево. Преподавателят по рисуване в Царевското училище Милена Чернева беше сред участниците в Първия международен симпозиум по живопис в турския град Хереке, съобщиха от пресцентъра на общината. Симпозиумът бе организиран от Измитския университет и Община Хереке. Поканата към художничката бе отправена от проф. д-р Решат Башар, декан на Факултета по изобразително изкуство в Измитския университет.
В пленера са участвали осем творци от България – живописци, дизайнери и представители на няколко частни художествени школи от Габрово, Казанлък и Добрич. Сред тях бе и акварелистът Димитър Чолаков, директор на Художествената галерия в Търговище и преподавател в Шуменския университет.
Художниците рисуваха девет дни в Хереке, а творбите им бяха изложени в експозиция в град Измит. В симпозиума участваха и студенти от Измитския университет, които наблюдаваха творческия процес на художниците и черпеха от тях опит и знания.
В Хереке Милена Чернева е оставила седем свои творби. Работите й са абстрактна живопис с акрил и маслени бои и изразяват любовта й към хората и природата. Почерпила е вдъхновение от морето, от хармонията и единението в природата. „В Хереке забравихме за всичко и се пренесохме в един свят, в който времето бе спряло. Беше прекрасно. Чувствахме се щастливи от топлото посрещане и общуването с изкуството. Всеки от нас дойде зареден с много енергия и с една съвсем различна концепция за изкуството”, споделя художничката.
Участниците в симпозиума ще са първите, които ще изложат свои творби в Музея на модерното изкуство в Измит, който скоро предстои да бъде открит.

иаф / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2