Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 19 октомври 2010 г.

След пет суперуспешни сезона спират снимките на "Листопад"

ТВ мания

Идва краят на “Листопад”

След пет суперуспешни сезона спират снимките на "Листопад".

19.10.2010

В Турция на 29 декември ще бъде показан финалът на телевизионния сериал "Листопад", който неизменно приковава внимание на и българските домакини, и на комшийските.

Семейната сага по мотиви на едноименния роман на класика на турската литература Решат Нури Гюлтекин още в началните седмици след появата си през 2006 г. се изкачи на първо място в класацията на най-гледаните телевизионни предавания в Турция, където остава и досега.

Миналата есен "Листопад" дори събра пред малкия екран повече зрители,отколкото предавания на живо по същото време футболен мач между "Манчестър Юнайтед" и истанбулския "Бешикташ". Досега сагата е получила 17 награди, всяка година е обявявана за най-добър телевизионен сериал, а Халил Ергенч (Али Ръза) и Бену Йълдъръм (Фикрет) имат по няколко приза за най-добър актьор и актриса.

Режисьор на всички серии досега е 39-годишната Месуде Ераслан, чийто предишен филм "Двама завинаги" беше излъчен в България това лято.

Актьорите, които пет сезона живяха с драмите и неочакваните обрати в съдбата на героите си, и в собствения си живот се сблъскаха

с любов и раздяла, с падения и възходи

следени отблизо от турските медии.

Актрисата Дениз Чакър (Ферхунде), чиято звезда блесна в "Листопад", пренесе бурната си връзка с Нихат Алтънкая (Левент) от снимачната площадка в живота. Двамата се разделиха през април, а само няколко месеца по-късно папараци заловиха красавицата хваната ръка за ръка с колегата й Али Ил, който е познат на българските зрители от сериалите "Малки жени" и "Под липите".

В професионален план тази година е изключително плодотворна за Дениз, която паралелно с участието си в "Листопад" се снима в три игрални филма.

През пролетта на тази година и красивата Фахрие Евджен (Неджля) се раздели с актьора Йозджан Дениз, с когото планираха женитба и живееха заедно. Фахрие, която е родена през 1986 г. в германския град Солинген, се върнала от снимки вкъщи и хванала Йозджан да праща любовен есемес на известна телевизионна водеща. Още същия ден тя напуснала дома. Мъката й обаче не продължи дълго. Приятелството й с актьора Баръш Багджъ, нов персонаж, който българските зрители ще видят в следващите епизоди на "Листопад", прерасна в любовна връзка в живота.

Злоупотребата с алкохола стана причина Толга Карел (Олуз) за по-малко от година да се раздели с две от приятелките си - 23-годишната актриса Йойкю Челик, която следва театрално майсторство в университета Билкент, и 28-годишната Севил Уяр, манекен и актриса, която често шокира консервативната турска публика с разголените си пози.

монитор / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2