Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 16 октомври 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 16.10.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 16.10.2010

Обзор на новините по страниците на турския печат от 16ти октомври 2010та година...

Изпратена 16.10.2010 07:05:08 UTC

Обновена 16.10.2010 07:05:08 UTC

Прегледа на днешната турска преса започваме с новина на вестник Стар озаглавена "Горещи Контакти по Ядрената Криза". В новината вестникът пише, че ЕС е предложил на Иран идния месец да бъде организирано заседание с участието на петте постоянни членки в Съвета за Сигурност на ООН и Германия и че Иран е дала положителен отговор на това предложение. В новината се отбелязва, че говорителят на външния министър на ЕС Катрин Аштън е предложила срещата да се състои в средата на месец ноември във Виена и да продължи три дена и е изразила надеждата си, че главния преговарящ на Иран по ядрената криза Саид Джелили ще даде положителен отговор на това предложение.
Вестник Сабах съобщава, че турското правителство подготвя новия бюджет за 2011та година с визията не за криза, а за икономически ръст. В новината пише, че министърът на финансите Мехмед Шимшек е казал, че са подготвили бюджет, който ще осигури стабилен икономически ръст и ще подобри финансовото равновесие.
В новината под заглавието "Турските Авиолинии са новата изгряваща звезда" сочи, че генералният директор на фирмата Темел Котил е казал, че са определили 2011та година като година в която ще бъде постигнат най-висок стандарт в услугите. Котил е казал, че през предстоящата година ще създадат флотилия с глобален характер и че флотилията на фирмата расте с всеки изминал ден.
Вестник Хабер Тюрк съобщава, че според едно изследване, ракът е болест възникнала поради прекомерните натоварвания на човешкия организъм в модерния свят. Вестникът пише, че преподавателят от Манчестърския университет порфесор Розали Дейвид е казала, че в индустриално развитите страни, ракът е на второ място след сърдечно съдовите заболявания по брой на леталните случаи, но че през античността ракът е бил много рядко срещана болест, тъй като в природата няма фактори, които да водят до възникването на една подобна болест.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2