Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 11 март 2010 г.

Истанбулската полиция разкрила 100 тона контрабанден чай, пренасян с тирове от Иран за Турция и България !

В Турция е разкрит контрабанден канал на чай за България и Иран !

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Истанбулската полиция разкрила 100 тона контрабанден чай, пренасян с тирове от Иран за Турция и България. За полицейската операция съобщи вестник
"Заман" в електронното си издание.

Екипи от отдела за финансови престъпления към дирекцията по сигурността в Истанбул получили сигнал за контрабанда на чай в международен мащаб. Въз основа на това предприели проследяване на 3 тира, които влезли на турска територия през турскоиранския граничен пункт "Гюрбулак", на път за България. Полицаите предприели проверка на товара, когато тировете паркирали за разтоварване на паркинг в квартал край трансевропейската магистрала от Истанбул за Одрин.

При обиска в трите тира били разкрити 100 тона цейлонски чай, който се пренасял нелегално. Арестувана е група от 9 души - шофьори, а също и собственик на турска фирма за продажба на чай.

В разследването, което предприела истанбулската полиция, е установено, че групата имала доставчици в Иран, където ставало товаренето. От Иран тировете минавали през Турция. В Истанбул пакетирали чаените пратки и след това ги пренасяли за България. Турска фирма, чието име не се посочва, организирала пласирането на контрабандната стока на българския пазар.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2