Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 29 януари 2010 г.

С военни почести от три вида войски турският премиер Реджеп Ердоган посрещна българския си колега Бойко Борисов !




С малко закъснение започна срещата Борисов - Ердоган !

С военни почести от три вида войски турският премиер Реджеп Ердоган посрещна българския си колега Бойко Борисов и придружаващата го делегация пред сградата на Министерския съвет в Анкара, предаде специалният пратеник на БГНЕС в Турция.

С малко закъснение започна срещата "на 4 очи" между двамата премиери. На нея се очаква да бъдат обсъдени нерешени проблеми между двете съседни държави, в това число и тези за имотите на тракийските бежанци и на Българската православна църква.
БГНЕС припомня, че за днес са предвидени парламентарни разговори между делегациите на двете страни. Почти веднага след финала им започват паралелните срещи: вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще бъде приет от своя колега Бешир Аталай, а министърът на културата Вежди Рашидов – от Ертурул Гюнай. В българската делагация са включени и зам.-външният министър Марин Райков и кметът на София Йорданка Фандъкова. Турският премиер Ердоган ще даде официална вечеря в чест на българския си колега Борисов. Утре на втория ден програмата на официалната визита е в Истанбул, като там започва доста по-рано и е не по-малко натоварена. Борисов и част от българската делегация ще бъдат приети от кмета на мегаполиса Кадир Топбаш, а малко по-късно ще гостуват и на валията Муамер Гюлер. Според предварителната програма в 14,30 ч. в Патриаршията започва срещата на правителствената делегация с Вселенския патриарх Вартоломей. Час след това безценната "желязна” църква "Свети Стефан” ще отвори врати за групата, там са предвидени разговори с настоятелството на Фондацията на Православната църква на българската Екзархия”. /БГНЕС

Анкара / Турция

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2