Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 15 септември 2009 г.

Говеенето и нежните чувства !

Говеенето и нежните чувства
!

Стомахът наподобява завод с много работници, в който частите са човешките органи. Ако душата не освободи стомаха от функциите, които изпълнява поне за един месец, така тези органи ще забравят истинското си призвание. Това би довело до попадане на стомаха в плен на душата. По този начин и останалите органи на човешкото тяло биха се задавили в мъглата на бездуховността и биха изгубили своите ориентири. Душата ще ги привлече към себе си и ще ги накара да забравят възвишените си задължения.
Именно поради това повечето от приближените до Бога се задоволявали с малко храна, спазвали са строг режим на хранене, за да постигнат съвършенство и духовна зрялост.
Чрез говеенето през Свещения Рамазан органите на човешкото тяло, които са като работници в завод, разбират, че не са създадени единствено, за да служат в този завод. Противно на обикновените и банални удоволствия в друго време, през Свещения Рамазан се изпитват възвишени духовни наслади и вниманието се насочва към тях. През Свещения Рамазан в зависимост от равнището си вярващите постигат духовно щастие, биват озарени от светлина и получават чудна благодат. През този свещен месец нежните чувства кристализират чрез говеенето, а говеещите се вдъхновяват. И въпреки че стомасите им плачат, по лицата им блести невинна усмивка. САФВЕТ СЕНИХ

Вестник "Заман"

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2