Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 1 февруари 2010 г.

План за преврат,подготвен през 2003 г. от турските военнослужещи !

“Чук” върху демокрацията в Турция !

Турция изживява много важен период. Тайните и коварни планове, правени до неотдавна, един по един се появяват на бял свят. Точно това безпокои някои сили - процесът на прозрачност! Онези, които довчера с психологически операции тласкаха страната към хаос, днес не могат да манипулират народа така, както искат.

Турският вестник “Тараф” пак публикува новина, която ще остане в историята на журналистиката. Вестникът стъпка по стъпка подробно разкрива един план за преврат, подготвен през 2003 г. от турските военнослужещи. В него се съдържат ужасяващи твърдения, както и документи за тях. Например със скици и със списъци с имената на предвидените за участие в плана военни лица подробно се описва как хунтата възнамерявала да заложи взривно устройство в джамията “Фатих” и да изкара народа на улицата. Твърди се, че в плана за преврат са участвали 162-ма офицери, сред които 29 генерали.



1Турският вестник “Тараф” пак публикува новина, която ще остане в историята на журналистиката. Вестникът стъпка по стъпка подробно разкрива един план за преврат, подготвен през 2003 г. от турските военнослужещи. В него се съдържат ужасяващи твърдения, както и документи за тях. Например със скици и със списъци с имената на предвидените за участие в плана военни лица подробно се описва как хунтата възнамерявала да заложи взривно устройство в джамията “Фатих” и да изкара народа на улицата. Твърди се, че в плана за преврат са участвали 162-ма офицери, сред които 29 генерали. В плана дори било предвидено Турция да бъде въвлечена във война. Това са твърдения, които карат кръвта на човека да замръзне. Но нито едно от твърденията не е празна приказка, защото за нито едно от тях не липсват документи и доказателства. За въвеждане на военно положение били планирани изготвяне на План за въздушна операция “Буря”, създаване на международна криза в Егейския регион, сваляне на турски реактивен самолет в належаща обстановка. Човек би ли сторил това на собствения си народ и на собствената си армия? Такова нещо е хунтата, значи! Умственото им равновесие се нарушава, когато очите им са заслепени от жаждата за власт. Здравият разум потъва вдън земя.

Турция изживява много важен период. Тайните и коварни планове, правени до неотдавна, един по един се появяват на бял свят. Точно това безпокои някои сили - процесът на прозрачност! Онези, които довчера с психологически операции тласкаха страната към хаос, днес не могат да манипулират народа така, както искат. Онези, които не могат да изправят хората един срещу друг, появявайки се ту от една, ту от друга страна, са в голяма безизходица. Вместо да намерят решението в демократизацията, вместо да се върнат към рамките на основното им задължение, те искат закриването на управляващата Партия на справедливостта и развитието, като оказват натиск върху съдебната власт, и да прикрият разследването на групировките и хунтата. Не оценяват стойността на свещената униформа, която носят, и превръщат съдебната власт в инструмент на мръсните им цели, за да осигурят нови възможности на онези, които подготвят планове за действие срещу техния народ.

Очевидно е, че хората от хунтата са в паника. Задържаните на местопрестъплението търсят изход, като призовават за помощ другарите си в съдебната власт и в медиите. Магистратите, начело с главния прокурор Абдуррахман Ялчънкая, трябва да разсъждават правилно, съвестно да вземат мерки, за да не ги споменават поколенията като извършители на погрешен акт. Случаят вече се изясни още повече. Привържениците на хунтата, техните медийни и логистични поддръжници оказват натиск върху съда, за да се спасят от буквата на закона. Ако опитите за натиск доведат до резултат, няма да остане нито правосъдие, нито политика; нито може да се опази авторитетът на държавата, нито единството. Тази държава не може да стане жертва на алчните и подли планове на привържениците на хунтата, когато е на път да се превърне в една от уважаваните демокрации в света, както и да се нагърби с ролята на лидерска страна в региона.

Политиките за глобален тероризъм и планът “Чук”

1“Значи досега сме лапнали всички въдици. Значи регресивността, гражданската опека, всичко е било само илюзия. Значи животът ни е щял да мине в страх. Докато ние продължаваме да се страхуваме, някои са щели да печелят сила и власт от това”, пише Ахмед Кекеч по повод плана за преврат “Чук”.

Както наложената в Турция система се е стремяла да се задържи на власт, като е произвеждала вътре в страната врагове, поддръжници на регресивността и сепаратизма, а с оглед на външната политика се е опирала на тезата, че целият свят, и особено съседките на Турция, са нейни врагове, така и в света обстановката никога не е била по-различна. След Втората световна война двуполюсният модел, образуван от САЩ и Съветския съюз, начерта вътрешните политики, както на държави като Турция, така и външната политика на света. Така глобалната система продължи господството си. Защото онези, които нямат положителни ценности, които да се приемат от хората, може да се задържат на власт, само произвеждайки врагове.

Глобалната система, която изпадна в заблуждение, че вече ще продължи господството си чрез еднополюсния модел, през 1991 г. натисна бутона на Новия световен ред. Тогавашният премиер на Англия Маргарет Тачър ясно заяви, че противоположният полюс на НАТО е ислямът. Във водещата си тема сп. “Атлантик монтли” изложи уж “грозния облик” на исляма чрез перото на неизменния враг на тази религия Бърнард Люис и изведнъж ислямът и терорът започнаха да се цитират заедно. В същата година, в резултат на предприетите действия от управляващата Отечествена партия в Турция, бе съставено правителството на Месут Йълмаз. Правителството на премиера Йълмаз промени отвътре Специалния отряд, който имаше големи успехи в борбата срещу терористичната ПКК, и внедри в редиците му шовинистични елементи. Според Ертач Тинар, който върти оръжейна търговия между Израел и Турция, в планините на Анталия 80 души от Специалния отряд са взети за обучение от МОСАД. В Диарбекир бе убит областният председател на Народната партия на труда Ведат Айдън. през същата година бе основана Хизбула. Хоризонтът пред терора бе напълно отворен и Югоизтокът вече щеше да се превърне в ад вследствие на терористичните действия и престъпленията с “неизвестни извършители”. Изложената от Хънтингтън през 1995 г. теза за сблъсъка на цивилизациите всъщност бе название на проекта, който да подготви масовото съзнание за глобалната война, която щеше да се поведе срещу исляма. Най-после през 1997 г. в Турция бе извършен 28-февруарският преврат с претекст, че има опасност от регресивност, а със събитията на 11 септември 2001 г. бе приложен на практика глобалният 28 февруари.

Целта на глобалния 28 февруари уж бе унищожаване на терора. Но според докладите на ФБР 94% от терористичните атаки, извършени в периода 1980-2005 г. в САЩ, нямат връзка с мюсюлманите. По данни на докладите на външното министерство на Америка само 7% от терористичните актове, насочени срещу САЩ, се извършват от ислямския свят. Въпреки това войната срещу тероризма се прояви под формата на война срещу “ислямския тероризъм” и кодовото название на тази война бе Ал Кайда. Не само, че дотогава Ал Кайда не бе атакувала обекти на САЩ и Израел никъде по света, но терористичната организация се появява внезапно в местата, избрани за цели от САЩ и Израел, както бе в последния случай с Палестина и Йемен, набира сили и открива фронта за нападения пред англосаксонско-израелския съюз. Подобно на това, в телефонно обаждане до Международната фондация за християнско-еврейска дружба една от водещите фигури в кампанията “Не помагайте на Израел” (Stop Funding Israel) Стивън Джонсън съобщи на компетентните лица на фондацията, че повечето от изстреляните ракети, които Израел посочи като причина за касапницата в Газа, изстреляни от Газа към Израел, са дело на агенти на МОСАД. Да, както в Турция, така и в глобален мащаб войната срещу исляма се водеше и се води точно както е описано в плана за преврат “Чук”. Али Юнал

01 February 2010,Monday
ЕКРЕМ ДУМАНЛЪ

Заман / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2