Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 30 декември 2008 г.

Конфликтът в Близкия Изток

От света | 30.12.2008

Конфликтът в Близкия Изток

Насилието в ивицата Газа не намалява. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун упреква международната общност в недостатъчен ангажимент към Близкоизточния конфликт. Нужни са истински действия, а не само благозвучни фрази.

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призова международната общност да предприеме действителни мерки за прекратяването на конфликта в ивицата Газа. В Бан Ки Мун не оспорва правото на Израел да се защитаваBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Бан Ки Мун не оспорва правото на Израел да се защитава Ню Йорк Бан Ки Мун заяви: " Вие трябва да използвате всички налични средства, за да спрете насилието, да насърчите диалог и да намерите мирни пътища за излизане от кризата". Генералният секретар изрази сериозната си загриженост от продължаващите въздушни нападения и стотиците жертви, между които има и сътрудник на ООН. Същевременно той не оспорва правото на Израел да се защитава и винаги е осъждал ракетните нападения на палестинското движение Хамас срещу израелска територия. "Както Израел, така и Хамас трябва да прекратят насилието и да сторят всичко, за да предотвратят още повече жертви сред цивилното население". Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призовава за

незабавно прекратяване на огъня

А координаторът на ООН за хуманитарните помощи Джон Холмс докладва: "Хуманитарното снабдяване буди сериозна загриженост". Тъй като месеци наред Израел блокира ивицата Газа, запасите от основни хранителни продукти са оскъдни. Джон Холмс заяви, че е в постоянен Повече от половината население в ивицата Газа са децаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Повече от половината население в ивицата Газа са деца контакт с израелските власти, които допуснаха няколко транспорта в ивицата Газа. Така например 60 тежкотоварни камиони преминаха пропускателните пунктове. Много тежко е положението със снабдяването с горива, каза Джон Холмс. Те са на привършване и съществува опасност единствената електроцентрала да преустанови подаването на електроенергия. Ако се увеличи броят на жертвите медицинското обслужване също е изправено пред колапс, доплъва Холмс. Особена загриженост будят психическите травми, за които могат да допринесат въздушните нападения, особено сред децата, казва Холмс. А повече от половината население в ивицата Газа са деца.

DW

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2