Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 2 септември 2009 г.

Автомобилната компания „Хюндай” започва производство на модела i20 в Турция !

Photo:Hurriyet.

İşte Hyundai i20 / Foto-Galeri

Автомобилната компания „Хюндай” започва производство на модела i20 в Турция !

02 септември 2009 | 16:31 | Агенция "Фокус"

Измит. Автомобилната компания „Хюндай” започва производство на модела i20 в Турция, посочиха в изявление от ръководството на компанията, пише електронното издание на турския вестник „Хюриет”. Моделът i20 ще се произвежда от месец май 2010 година във фабриката в Измит. Тази инвестиция ще осигури работа директно на 500 души, а индиректно на 5000. Шефът на отдела за външни връзки Куан Хюм-ум посочи, че винаги са разчитали на потенциала на Турция и оценяват фабриката в Измит като една от най-добрите си инвестиции.
Новият модел на „Хюндай”, който ще се произвежда в Турция, ще бъде изнасян в Европа и се очаква приходите да са 500 милиона евро. Планира се годишно да бъдат произвеждани 80 000 автомобила. Инвестицията е за 75 милиона долара. Фабриката в Измит ще бъде разширена за новото производство. Досега тя произвеждаше моделите „Accent Era” и „Matrix”.
Цените на различните варианти на новия модел на автомобила ще се движат между 25 800 и 36 000 турски лири /1 турска лира – 1,514 долара/, пише вестникът.

България Таймс

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Çinli otomotiv devi Türkiye'ye geliyor

Çin’in üçüncü büyük otomotiv üreticisi olan Dong Feng Motor (DFM), 250 milyon dolar değerinde sıfırdan bir yatırımla Türkiye’ye geliyor.

Başbakanlık Yatırım Ajansı'ndan yapılan duyuruya göre, DFM yıllık 52 bin adetlik üretimplanı 1000 kişiye doğrudan istihdam yaratacak.

Otomotivde yatırım müjdeleri arka arkaya geşmeye başladı. Dün Güney Koreli Hyundai'nin i20 üretimini Türkiye'ye kaydırdığını açıklamasının ardından bugün de Çin'in üçüncü büyüğü DFM'in yatırım kararı duyuruldu.

Yıllık üretimi 1.3 milyon adet ile Türkiye’nin toplam araç üretimi olan 1.1 milyon üzerinde olan DFM, Türkiye'de yılda 52 bin adet araç üretecek ve 1000 kişiye istihdam sağlayacak.

Yatırımın gerçekleştirileceği bölge konusunda fizibilite çalışmaları sürerken temel atma için 2010’un ilk çeyreği hedefleniyor. Şirketin üretim planı mini Pick Up, çift kabin LCV ve binek bazlı LCV modellerini kapsıyor.

2008 sonu itibarı ile 12.000 kişi istihdam eden şirketin yıllık cirosu 15 milyar dolar olarak gerçekleşti. DFM, 40 ülkeye de ihracat yapıyor.


TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz yeni yatırıma ilişkin olarak Türkiye’nin potansiyelini gösteren en güzel örneğin DFM’nin yatırım kararı olduğunu söyledi.

Korkmaz, şöyle devam etti:

"Birbuçuk yıl önce görüşmelerine başladığımız DFM, son bir yıldır Türkiye’ye araçlarını ihraç ederek, ülkemizde varolan potansiyeli birebir tecrübe etti ve kısa bir sürede üretim yapmak üzere yatırım kararı aldı. Bin kişilik istihdamıyla hafif ticari araç pazarında önemli br oyuncu olacak DFM’ye hoşgeldiniz diyoruz."

DFM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM

DFM'nin 2008’den beri Türkiye'deki distribütörlüğünü yürüten MGY Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı M.Gökhan Yeşilkaya da çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Yaklaşık bir yıldır DFM’nin hafif ticari araçlarını Türkiye’de satıyoruz. Kriz dönemi olmasına rağmen pazardaki talebin canlılığını gören DFM yöneticileri, çok kısa bir süre içinde Türkiye’de üretim kararı aldı. Türkiye DFM’nin Avrupa pazarına açılmasında son derece önemli bir rol oynayacak. Bu yatırımla; Avrupa`nın yanı sıra hem Ortadoğu hem de Kuzey Afrika pazarına Türkiye üzerinden açılmayı planlıyoruz.” dedi.

2.el otomobil fırsatları hurriyetoto.com'da

Hurriyet


Още за Турция



Новини ОТ и ЗА Турция:
.
Моята страст- Турция,най-доброто от Турция:
.
Вкусните гозби,турските гозби:
.
Turkish music
.
Турски книги,книги за Турция:

The voice of minare/Гласът на Минарето

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2