Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 13 септември 2009 г.

Над сто мародери са били арестувани в Истанбул покрай наводнението !

Reuters

Над сто мародери са били арестувани в Истанбул покрай наводнението !

сеп 2009

Над 100 мародери са били арестувани от истанбулската полиция заради грабежи в засегнатите от наводенията райони на града, където загинаха над 30 души, съобщава ДПА. Сред задържаните за грабежи има крадци, пристигнали от околните окръзи, за да се възползват от хаоса и да проникнат в пострадалите домове и офиси, съобщават турските медии.

Двама души от транспортна компания са били арестувани във връзка със смъртта на седем работнички, удавили се в автобус по време на наводенията във вторник. Автобусът, с който жените са били транспортирани на работа, е бил без прозорци, уточнява Ройтерс.

Кметът на Истанбул Кадир Топбаш заяви, че властите може да наредят на хората, живеещи в по-ниско разположените жилищни райони, да напуснат домовете си, ако има непосредствена опасност от нови наводнения.

Той посочи, че 6000 спасители и 2200 коли са в готовност за справяне с извънредни ситуации в случай на нови проливни дъждове.

Според съобщения в медиите щетите от наводенията възлизат на близо 700 милиона евро, предава БТА.

Кметът на Истанбул обеща днес да бъдат възстановени районите, засегнати от наводненията, отбелязва Ройтерс. Той каза, че държавната агенция за водите и истанбулската служба по водите ще обърнат специално внимание върху речните басейни, за да бъдат решени проблемите в тези райони. Същевременно кметът не се поддаде на призивите към него за оставка заради обвинения, че е допуснал незаконно строителство в града.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2