Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 14 септември 2009 г.

Турция ще похарчи 7,8 млрд. за ракети "Пейтриът" !

Сумата е около четири на сто от годишния бюджет на Анкара.

Reuters

Турция ще похарчи 7,8 млрд. за ракети "Пейтриът" !

14 сеп 2009

Анкара възнамерява да закупи от САЩ отбранителни ракети "Пейтриът" на стойност 7,8 млрд, съобщиха местните медии, цитирани от ДПА. Според медията турските власти не са останали доволни от разгласяването на сделката, тъй като тя може да доведе до влошаване на отношенията с Иран.

Според агенция Блумбърг става въпрос за поръчка на 290 ракети, включително 72 от последната модификация PAC-3, както и комуникационно оборудване, необходимо за изграждането на интегрирана отбранителна система.

Оръжейната сделка стана публично достояние, след като Американската агенция за сътрудничество в областта на отбраната (DSCA) я докладва на Конгреса на 9 септември. Законодателният орган, чиято комисия по отбраната е с контролни функции върху износа на въоръжение, разполага със срок от един месец, за да реши дали да не наложи вето на продажбата на ракетите "Пейтрът".

PAC-3 бяха представени през 2001 г. като ново и усъвършенствано поколение от отбранителни ракети. Според експерти тяхното предимство е в това, че прихващат вражеските ракети чрез директен сблъсък, а не както предишни модификации – взривявайки се по траекторията им. Досега PAC-3 са продавани на Германия, Япония и Холандия. Последната голяма поръчка за тях бе направена миналия декември от Саудитска Арабия (774 млн. долара).д>невник

Портал Турция

>>>

Missile sale may worsen Turkey, Iran ties !


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2